Публикации в | Любопитно

Символика на сувенирите

Публикувано на 30 декември 2013 от Vesi

Покрай коледните празници всеки втори подарък е сувенир. Но знаем ли значението и символиката на това което купуваме и подаряваме?! Ще ви дадем някои насоки за това какво символизират различните предмети и животни.
Символика на сувенирите
Бухал
Бухалът е символ на дълголетието, мъдростта, знанието и ерудицията, разсейващи мрака на невежеството. Използва се за активация на учебния процес, работоспособността и умствения труд. Счита се ,че помага на притежателя си да предвижда бъдещето и да види всичко невидимо за човешките очи. Много Фън Шуй специалисти смятат, че създава около себе си „енергийно поле на благополучие“, в което притежателят винаги чувства душевен комфорт и може да се развива в избраната посока. Бухалът се смята и за мощен символ на Богатството. Той благоприятства личностното израстване, което е не по-малко важно от финансовото благополучие, поощрява развитието на умствените способности, помага в натрупването на зная, усилва духовното развитие. Смята се, че присъствието на бухал усилва така наречения “късмет в ученето”. Идеален подарък за хора на умствения труд, ученици, студенти, както и за ръководители на големи организации и фирми. Поставете бухала в Сектора на Кариерата или в Сектора на Децата. Добре е да го имате на работното място, ако работата Ви е отговорна и напрегната. Идеален помощник на децата, ако бъде поставен на ученическото бюро.

Фигура на бухал – оригинален и особено подходящ подарък за мъж, жена, ученик, юбилей, пенсиониране или за бизнес подарък!

Бик
Бикът олицетворява надеждност и спокойна сила. Той е символ на дълголетие и плодотворен труд, символ на стабилност и устойчивост, упоритост при достигане на целта и трудолюбие. Полезно е да се държи у дома, за да бъдат доходите стабилни и постоянни.

Камила
Камилата е символ на доброта и кротост, на богатство, просперитет и успешни пътувания.
Символика на сувенирите
Тигър
Тигърът е един от най-мощните символи на Сила, Страст, Смелост, Увереност, Лидерство и Независимост. Смята се, че защитава стопанина си от неприятности, предпазва дома и офиса от негативни енергии, от бедствия и кражби. Носи успех в кариерата, уважение и признание, спокойствие в бизнес делата. Поставен в дома или на работното място, той ще засили всяко добро начинание, ще Ви донесе лично Богатство и Успех. Той ще направи приятелите Ви лоялни, предотвратявайки предателството.

В Китай Тигърът се смята за цар на животните, а на него се гледа като на естествен символ на царско достойнство, власт и безстрашие. Той е Вашата надежда за защита в личният живот и в бизнеса, оказва сдържащо, контролиращо и управляващо въздействие върху своя стопанин. Ако не Ви достига хладнокръвие, дръжте около бюрото си статуетка на Тигър. Той е и мощен талисман, който прогонва болестите и мъката от дома ви.

Годините на тигъра: 1938; 1950; 1962; 1974; 1986; 1998; 2010; 2022

Акула
Акулата е главно действащо лице в много легенди и приказки. В миналото тя се е възприемала като чудовище с невероятни възможности. Нейното изобразяване върху талисмани се смята за добър знак. Амулет с лика на акула може да ви помогне в трудни моменти, когато ви липсва смелост и се чувствате нерешителни. Само трябва да подържите в ръката си фигурката и тя ще ви зареди с енергия. Благодарение на своите всяващи респект качества, акулата се счита за символ на ловкост, умение, бързина, упоритост в преследване на целите.

Куче
Кучето е символ на храброст, мъжество, безкористност, справедливост и вярна дружба. То е ефективен символ за защита на дома ви и вашето благосъстояние. Две кученца ще олицетворяват хармонията на Ин и Ян. Кучетата също така ще олицетворяват защитата на семейството и стабилността на семейните отношения. Такъв силен талисман ще защити всеки човек, предпазвайки го от недоброжелатели, дарявайки го с благосъстояние, а дома му – с процъфтяване.

Лебед
Лебедът е съвършена птица, чиято белота, сила и обаяние я правят жив божествен знак на светлината. Лебедът е символ на чистота, целомъдрие и съвършенство. Той се свързва с поезията и музиката, с вътрешната красота и любовта. В келтската култура лебедът представлява душата, нашата вечна същност, а в римската митология се свързва с Венера- Богинята на любовта.
Във фън шуй лебедът носи послание за любов. партньорство и благословия във взаимоотношенията.

Петел
Петелът е предвестник на утрото, на новото, олицетворява храброст и прорицание. Петелът е талисман, който отдалечава от нас злото и лошите помисли, усмирява горделивостта. Символизира стихията на огъня и предпазва дома от нечисти сили. Белият петел пази дома от привидения. Петелът символизира пет добродетели: достойнство по време на война, благородство в мирно време, храброст, надеждност и великодушие.

Диамант на Хъркимър
Диамантът на Хъркимър е интересна разновидност на планинския кристал, по едноименния окръг Хъркимър в щата Ню Йорк, САЩ, където е открит за първи път в края на 18 век. В по нови времена находища са открити на много други места като. Тибет и Афганистан. „Хъркимърските диаманти“ представляват сравнително малки кварцови кристали (от няколко милиметра до около 20 см), които нямат характерната форма на издължените призми на кварца, а представляват много къс кварцов кристал с двойно завършване (18 естествено гладки стени). Тази форма наподобява октаедъра на необработения диамант и оттам названието „диамант“. Характерно за „хъркимърския диамант“ е изключителната чистота и прозрачност на кварца, както и естествената гладкост на стените на кристала. Съществува и общност на колекционери, които активно разменят и/или търгуват помежду си екземпляри, като има колекции надхвърлящи няколко хиляди образеца.

Диамантът на Хъркимър зарежда с енергия, разведрява и увеличава креативността. Той е един от най-силните кристали за пречистване на електромагнитното замърсяване или радиоактивност. Блокира геопатогенния стрес и е отлично средство за създаване на мрежа около къщата и леглото.
Символика на сувенирите
Костенурка
Всеки знае, че костенурката е символ на дълголетие и е подходящ подарък за нашите родители и за всеки, на когото искаме да пожелаем дълги години здраве и щастие.
Костенурката още е символ на постоянството, мъдростта и търпението. Тя поддържа космическия ред. Предпазва от раздори, караници и огън. Това я прави подходящ подарък и за семейства, с пожелание да са сплотени, успешни и да доживеят до дълбоки старини заедно.
Освен това обаче костенурката е подходяща и за старт в кариерата. Спокойно може да я подарявате на някого при започване на нова работа или като пожелание за израстване в кариерата. Тя ще ви запознае с правилните хора и ще отблъсне онези, които ще ви носят неприятности в работата. Така че една костенурка на бюрото никому няма да навреди.
Смята се, че колкото пък повече костенурки имате в дома си, толкова повече късмет ще имате.

Котка
Един от основните символи на Котката е като пазителка на дома и семейството. Затова е чудесен подарък за новодомци, а защо не и за сватба. Има поверие, че в нов дом първо трябва да влезе котка, за да е щастливо и задружно семейството.
Котката е подходящ подарък за жена, тъй като се асоциира с женското и с дома. А обикновено дамите са тези, които се грижат за него. Такава статуетка предизвиква положителни емоции, дори и в хора, които не обичат животните.
Когато котката е свита на кълбо – това символизира вечността и такъв подарък е с хубаво пожелание за дълголетие. Пластика на котка с малко котенце е оригинален подарък за жена. Малкото котенце символизира радостта.
Според Фън Шуй котката е символ на благоденствие и ще донесе богатство на притежателя си. Затова тази пластика е подходящ подарък за хора, които се занимават с бизнес. Тя ще им донесе успех.
Котката се смята за магическо животно с добри сили, затова е хубаво да я имаме в дома си и е подходяща за подарък.

Слон
Фигурата на слон е популярен символ за щастие и късмет. Тези симпатични фигурки често са обект на колекционерска страст. Според една от традициите е хубаво човек да има в дома си три, пет или седем слона.
Символика на сувенирите
Орел
От праисторически времена орелът е събирателен символ на силата и мощта. Унаследен от християните по времето на кръстоносните походи, неговият лик е изобразяван върху ръкавите на палтата на европейски крале и императори. Обликът на двуглавия орел засилвал символизма и означавал удвояване на силите му.


Разбира се, има още много идеи и варианти, които бихте могли да комбинирате. И все пак, нека не забравяме, че не подаръкът или цената му са важни, а чувствата и смисъла, който влагаме в него.

Коментари


+ 5 = 8

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки