Публикации в | Любопитно

Каква майка си според твоята зодия?

Публикувано на 01 август 2014 от Vesi

Майката Овен

Тя ще направи всичко по силите, за да се превърне в най-добрия родител на света. Постоянно ще търси нови идеи, ще изчете купища статии и книги, за да помогне на своето дете да бъде най-доброто. Майката Овен не би приела съвет на педиатър, ако той противоречи с нейните виждания. Все пак тя е майката и едва ли някой знае по-добре от нея кое е правилното. Когато детето пораства, тя ще го стимулира и вдъхновява, ще го кара да излиза с приятели, ще прави най-зрелищните рождени дни. Изобщо ще бъде майка мечта!
Каква майка си според зодията
Майката Телец

Тя е най-привързаната майка. Постоянно прегръща и целува децата си, което няма да им се харесва много, когато навлязат в пубертета. Майката Телец се старае да е винаги честна и лоялна към децата си, да държи проблемите и тревогите им под контрол, да не пропуска възможност, който би помогнала реализацията на детето. Тя е не само любящ и грижовен родител, но и чудесен ментор!

Майката Близнаци

Нейната къща е пълна с книги и образователни игри. Учи децата си на самостоятелност още от най-ранна възраст, защото знае, колко много ще им помогне това в бъдеще. Демократична майка, дори леко прекалено. За нея е важно първо да е приятел на децата си, а след това техен родител. Може да си играе с часове на топка, да реди пъзели и дори да кара скейтборд. Тя също така много се гордее с децата си, дори с техните най-малки успехи.

Майката Рак

Изключително внимателна към нуждите на децата, дори в най-дребния детайл. Много сантиментална – събира снимки, кичур от косата, първото паднало зъбче. Като характер тя е кротък човек, но стане ли дума за детето й, се превръща в див звяр. Чувства се най-щастлива, когато и детето е щастливо. Ако физиономията му се помрачи, ще направи всичко по силите си, за да върне усмивката му обратно.

Майката Лъв

За нея е страшно важно детето да има самочувствие, затова работи усилено именно в тази насока. Мотивира го, облича го скъпо, често разговаря с него като с възрастен, за да се почувства уважавано и не на по-долно ниво. Но заедно с това, тя не позволява то да й се качи на главата. Тя може би най-добре знае как да поставя граници и в семейството, и в обществото.

Майката Дева

Тя е по-студена откъм израз на нежност, но пък компенсира това с превъзходното си чувство за хумор, което децата й обожават. За нея е важно те да мислят! Затова им помага да взимат правилните решения и им обяснява защо дадено решение е правилно. Още от бебе тя ще показва как то да хване биберона, ще му нагласи правилно крачетата при първите крачки и т.н. Тя също така е особено чувствителна към физическото възпитание – ще настоява децата да спортуват редовно.

Майката Везни

Тя е много любяща майка, но често се чувства супер изтощена от домакинската работа и хилядите задължения, които има. Вроденото й чувство за справедливост ще е причина да избухва, но после много умело ще компенсира това с една весела игра на криеница, а защо не с водни пистолети? Нейната основна цел е детето да се възпитава на добрина, но в същото време не и на наивност. Да бъде човек с главно Ч! Трудна задача, но тя знае как да се справи.

Майката Скорпион

Майката с най-силна интуиция. Тя знае от какво се нуждае детето й, още от момента, в който за първи път го вземе в ръцете си. Винаги ще го хваща, когато лъже и ще знае, ако нещо го тревожи. Ще усеща, когато нещо се обърка. Любовта й е безкрайна, тя е способна да посвети цялото си съществуване само и единствено на децата си. Ще търси техните скрити таланти и ще ги насърчава да ги развиват.

Майката Стрелец

Тя е много сериозна и отговорна майка. Всичко е по график – хранене, къпане, спане, игри, защото знае колко важен и полезен е режимът. И е царица на игрите! Може и най-обикновеното нещо, като ходенето до магазина, например, да превърне в истинско приключение. Децата й обикновено я обожават, защото с мама никога не е скучно.

Майката Козирог

Строга и взискателна майка, която държи на реда и послушанието. Макар да изглежда по-хладна, истината е, че за нея детето й е центъра на вселената и всяко свое действие тя е съобразила именно с неговото щастие и развитие. Освен това, макар и строга, тя е негова плътна опора! Ще премести планини, за да му помогне да сбъдне мечтите си, колкото и щури да са те.

Майката Водолей

Тя е свободолюбив характер, жаден за нови и различни неща и се опитва същото да даде и на децата си. Тя ще насърчава любопитството им, ще се постарае да растат в среда с неизчерпаем оптимизъм и желания за приключения. Ще им даде свободата да мислят и действат по техния си начин, за да могат максимално да развиват собствените си разбирания. Но най-важното е, че тя ще научи децата си, да си бъдат емоционално самодостатъчни. Рядко и много ценно качество в този суров свят!

Майката Риби

Тя е най-отговорната майка! Грижи се безупречно за децата си във всеки един аспект. Готова е на всичко за тяхното щастие, дори се тревожи и жертва повече от необходимото. Опитва се да предотврати всеки техен сблъсък с лошата страна на живота, но това няма как да бъде избегнато. Така че, скъпи майки Риби, каквото трябва да се даде на едно дете, вие го давате в двойна доза! Ако има състезание за перфектната майка, вие ще вземете първо място и то с голяма преднина. Но, разберете, че детето само трябва да премине през изпитанията на живота.

Източник: beu.bg

Коментари


4 + 1 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки