Публикации в | Работа

Етикети | ,

Лошите навици, пречещи на работата ви

Публикувано на 03 ноември 2013 от Vesi

Лошите навици са част от живота на всеки. В работна среда прекарваме повече часове, отколкото у дома със семейството си. И затова лошите навици, които носим със себе си в работата понякога могат да се окажат пречка за продуктивността.

jobХубавото е, че с малко повече желание и гъвкавост може да се справим с тях и да изпълняваме навреме задълженията си без това да отнема от почивката, личното ни време или да правим лошо впечатление на ръководството.

Кои са най-честите лоши навици в работата?

Приказки с колегите

Имате много задачи, които трябва да свършите, но офис клюките винаги привличат вниманието ви и са в състояние да ви откъснат по всяко време от работния процес. Оставете разговорите за няколкото минути, които отделяте за сутрешното кафе или обедната почивка.

Ако работата ви позволява динамика може да помолите шефа да ви включи в групови проекти или да имате по-често срещи с клиенти. Така няма да ви липсват социалните контакти, работата ви ще върви и ще излезете от рутината на ежедневието.

Лични разговори по телефона

Те също могат да нарушат ритъма на работа. Ако не са спешни, просто ги отложете за по-късно.

Отлагане на задачи

Винаги има задачи, които могат да бъдат отложени, но не за друг ден, а за по-късен час от работния ден. Ненавременното завършване на даден проект не само, че се натрупва като още едно задължение, но и може да бъде прието от шефа ви като липса на амбиция. Завършвайте проектите навреме. Ако е необходимо останете в офиса след работно време или довършете от вкъщи започнатото.

Коментари


− 3 = 6

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки