Какво трябва да знаем за подстригването на косата?

Публикувано на 01 август 2014 от Vesi

Както за всичко друго, така и за косата има правила. Или по-точно за това как и кога да се подстригва! Ако никой не ви е казвал каква е правилната грижа за вашата коса, ето няколко съвето от нас:
Какво трябва да знаем за подстригването на косата
1. Честото подстригване не означава по-бърз растеж на косата. Всъщност колко бързо расте косата ви зависи от фоликула, не от дължината на косъма. Просто честото подстригване обикновено означава по-здрава коса. А този фактор съдейства и нейния растеж. Или с други думи – ако имате здрава и силна коса, не е нужно да я подстригвате 2 пъти в месеца, за да расте бързо.

2. Най-добре е косата да се реже, когато е суха. Това може би ще ви изненада, защото повечето фризьори я навлажняват преди подстригване. Всъщност, правят го за тяхно улеснение, а не за доброто на косата ни. Препоръчва се да я решим също, когато е суха. В противен случай се уврежда косъма.

3. Късата коса е по-трудна и скъпа за поддръжка. Не става дума за прическата, която сами си правите, а за това, че късата прическа много бързо разваля формата си и се налага многократно по-често посещение при фризьора.

4. Докато не се отреже цъфтежа, косъмът ще продължи да се цепи! Помислете за това, когато настоявате да ви подстрижат само връхчетата, при положение, че косата ви е силно нацъфтяла.

5. Подстригване веднъж на 3 месеца е достатъчно. Косъмът започва да цъфти обикновено след 3-4 месеца от последното подстригване. Така че не е нужно да го правите по-често, освен ако сами не държите.

Коментари


4 + 9 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки