Публикации в | Интериор

Идеи за модерни бели спални

Публикувано на 03 ноември 2013 от Vesi

В края на всеки ден, независимо как е преминал – дали под знака на успеха и доброто настроение или в другата противоположна посока, се оттегляме в спалнята, за да възстановим изчерпаните емоции и физически сили за следващия, надявайки се, по-хубав ден.

1

Специалистите твърдят, че през нощта нашето подсъзнание обработва впечатленията си от предния ден. Така че, никак не може да се отрече, че наистина трябва да се възстановяваме в отпускаща среда – за тялото, духа и душата.

А когато изграждаме мислено интериорната концепция на това лично пространство – спалнята, се впускаме в преследване на мечти и видени някъде идеи…

2

Какви да бъдат мебелите, как да се изпълнят стените, ами декорацията и интериорният текстил?!

Точно в тази връзка събрахме няколко идеи за модерни спални в актуалния минималистичен стил, в които обзавеждането е решено в бяло. Защо бяло ли?

3

Защото бялото е наистина универсален цвят, който има страхотното свойство да си партнира чудесно с всички останали тонове от цветовата палитра, а и освен това създава усещане за повече простор и лекота в пространството.

Този цвят е много подходящ за интериорно решение, особено, ако целта е създаването на спокойна и релаксираща атмосфера.

4

И още – в психологически аспект изтънчената естетика на минималистичния интериор въздейства много освежаващо, когато става дума за физическо и емоционално възстановяване.

И ако вземем като изходна точка основните мебели в спалнята – легло, шкафове, гардероб, които да бъдат решени в бяло, то оттук нататък вече можем свободно да развихрим фантазията си по отношение на останалите компоненти в конкретната желана посока.

5

За повече жизненост в атмосферата е възможно, ако не всички, то поне една от стените в помещението да оцветим в някой от любимите си цветове – за акцент.

Друг вариант – да изберем по-ярка декорация чрез интериорния текстил, за да се внесе известна динамика в композицията на спалнята: пердета, завеси, завивки или килим в предпочитан цвят.

6

Източник: jilishta.com

Коментари


− 2 = 4

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки