Грижата за куче или коте влияе здравословно на човешкия организъм

Публикувано на 08 февруари 2014 от Vesi

Витамин за здраве се нарича коте или куче
Кога ще се открие нов витамин, който ще ни помогне да живеем по-дълго, ще ни предпазва от сърдечни удари, ще лекува депресия и ще носи значителни здравословни ползи? Всеки би искал да пие такъв.
Грижата за куче или коте влияе здравословно на човешкия организъм Оказва се, че такъв съществува и се нарича куче или коте, пише Факултети.
Притежаването на домашен любимец носи редица здравословни ползи. Това е добра новина особено за американците, защото в американските домакинства има повече домашни любимци от деца или над 50 милиона кучета и 50 милиона котенца. Всички знаем, че техники като йога и медитация могат да предложат големи ползи за здравето чрез намаляване на стреса. Те са страхотни, но прекарването на време с вашето куче може по подобен начин да ви освободи от стреса и да имате от него други ползи за здравето.

Кучето или котето намаляват стреса
Редица проучвания показват, че кучетата могат да предлагат по-добра социална подкрепа и намаляване на стреса, дори и повече от това, което може да ви предложи семейството или приятел. Ново изследване показва, че дори притежаването на домашен любимец намалява нивата на хормоните на стреса като адреналин и кортизол, подобрява имунната система, увеличава чувството на доверие в другите, намалява агресията, подобрява съпричастността и подобрява обучението.

Всъщност тези здравословни ползи изглежда, че са предизвикани от повишеното ниво на окситоцин, хормон от хипофизата, който се освобождава веднага след секс също както и при кърмене на новородено. Това помага да се създаде връзката майка – дете.

ГРИЖАТА ЗА КУЧЕ ЛЕКУВА
Някои изследвания показват, че грижата за куче по-добре регулира кръвното налягане и от лекарствата.

Здравословните ползи от притежаването на куче или коте:
*Удължава живота след сърдечен удар
*Намалява нивото на холестерола и триглицеридите
*Регулира кръвното налягане
*Намалява аритмията
*Подобрява функцията на кръвоносните съдове
*Увеличава физическата активност.
Предпазва от хипергликемия
*Намалява депресията
*Кучето или котето и алергиите

Вероятността за проява на алергия често възпира някои хора да си вземат домашни любимци. А 7-годишно проучване установи, че при тези деца, които са живели с две или повече домашни любимци, е с 50% по-малко вероятно да развият и други алергии.

Лечение на Алцхаймер с куче ии коте
Лечението с домашни любимци е много разпространено в чужбина и го използват за подпомагане на хора, които страдат от болестта на Алцхаймер. Възможността на пациентите да взаимодействат с животни значително намалява нивата на тревожност.

Не само кучето и котето помагат, рибите също
И не са само кучетата и котките, които могат да помогнат. Всъщност изследванията показват, че пациентите с болест на Алцхаймер се хранят по-добре и показват по-малко агресия, ако имат аквариум.

Източник: e-zdravey.com

Коментари


6 × 1 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки