Публикации в | Интериор

Акрилни масички в дневната

Публикувано на 03 ноември 2013 от Vesi

Представете си, че влизате в дневната, а срещу вас съвсем ясно различавате ваза с цветя или чаши с кафе, които плуват сякаш в нищото!

О, не бихме искали да се правим на Астор, Дейвид Копърфийлд или някой техен колега, защото тук магия няма – просто малката масичка за кафе е почти незабележима, защото е прозрачна! И е такава, не защото е произведена от стъкло, а от алтернативиния вариант – акрил!

1

А когато става въпрос за мебели от акрил, е ясно, че те са същински властелини на прозрачността.

На практика акрилът е едно от наименованията на полиметилметакрилатът – синтетичен термопластичен прозрачен полимер, широко известен с търговското наименование плексиглас, както и с названията органично стъкло, акрилно стъкло или акрил.

Тези почти невидими мебели са идеалното решение, ако се търси ефект на простор и свобода в пространството, дори и помещенията да не са с твърде ограничени размери.

Вярно е, че акрилът като материал се предлага в доста голямо разнообразие от цветове, но най-важното му качество, което го прави и предпочитан избор, е прозрачността. Благодарение на това свойство, акрилните мебели могат да бъдат интегрирани в почти всеки интериорен стил.

2

Прозрачността на масичката за кафе не съвпада с нищо от останалите елементи в обзавеждането и точно затова може да бъде комбинирана с всичко!

Факт е, че тя не поставя граници пред погледа и човек безпроблемно може да се възхити на хубавата орнаментика на килима, например. А поставените върху нея декоративни предмети изглеждат още по-ефектно, сякаш носейки се елегантно из пространството.

3

И в крайна сметка, необременявайки с присъствието си като обем помещението, ефирната прозрачна масичка създава илюзията за още повече простор.

Акрилните мебели обикновено са със семпли форми, лишени от всякакъв вид декоративни детайли – това ги прави чудесно допълнение към съвременните минималистични интериори.

4

А тъй като акрилът пропуска над 90? от светлината, разположени близо до прозореца или до осветително тяло, масичките ще изглеждат още по-ефектно.

Прозрачните мебели са почти незабележими, поради което са отлично решение за интериор в динамични и интензивни цветове – лесен трик, за да не изглежда обзавеждането в помещението претрупано.

Липсата на цвят на масичката няма да пречи на останалата част от декора, защото на практика не добавя нищо – освен чисто практическата си стойност на добър помощник за сервиране в къта за отдих.

Тъй като не бива да се правят никакви компромиси, когато става въпрос за комфорт, със сигурност акрилната масичка за кафе може да спечели много бонус точки!

5

Макар тези мебели да нямат ясно изявени характерни черти, то те имат силно въздействие в интериорните решения. Независимо от размера и формата, ключовата фраза за описание на почти невидимите масички за кафе е елегантна простота.

Източник: jilishta.com

Коментари


8 × 5 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки