Публикации в | Мода | Препоръчано

Как да „отпуснем“ новите обувки

Публикувано на 07 ноември 2013 от Vesi

Есента е тук – време е да приберем сандалите и да обуем обувки за дъждовно време. Новите обувки обаче често са синоним на болки в краката. Ето няколко трика, които ще ви помогнат да разширите новите си обувки.
Как да "отпуснем" новите обувки
Напълнете обувките с вестници, напоени със спирт или вода и го сложете във фризера. Оставете ги за няколко часа така. Извадете обувките, изпразнете ги и ги обуйте. След няколко часа на краката ви, кожата ще се отпусне.

Напълнете обувката със спирт и вода в отношение 1:1. Оставете за 2-3 часа. Спиртът ще помогне кожата да се отпусне. Ако нямате спирт у дома, можете да ги замените с домашна ракия.

Новите обувки се отпускат като влезете с тях в банята. След това ги оставете за час-два на краката си.

Обуйте обувките с чорапи, обилно напоени с ракия или спирт. Стойте така няколко часа. Ако прецените, изплакнете обувките с хладка вода.

Намажете обувките отвън и отвътре с тоалетно мляко или крем. Оставете така за няколко дни, за да може да попие. След това намажете краката си с крем и обуйте обувките за няколко часа. Въпреки че този метод изисква ангажираност от ваша страна, е много ефективен.

Ако имате течен парафин, намажете обувките само отвътре. Оставете да съхне на стайна температура за ден-два.


Други варианти:
Има още два варианта за отпускане на нови обувки. Те струват малко повече, но пък няма да ви отнемат време.
Единият е да занесете обувките на обущар. Той ще ги разпъне на по-голям калъп. Няма да се налага да минавате през ада на мазолите, за да бъдат обувките ви удобни.
Другата опция е да си купите спрей за разширяване/отпускане на обувки. Такъв можете да си набавите от магазините за обувки или от някой хипермаркет. Цените им варират между 5 и 20лв.

Източник: rozali.com

Коментари


3 − = 2

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети