Очна линия за изразителни очи

Публикувано на 14 януари 2014 от Vesi

Очната линия е неостаряваща класика в грима, която напоследък засилва позициите си.
Очната линиия прави очите по-изразителни и магнетични, но често дамите срещат трудности с нанасянето й. Вижте няколко полезни съвета за работа с очна линия.
Очна линия за изразителни очи Очната линия е предпочитана както за ежедневен, така и за вечерен грим. Причината е, че пасва на всеки повод в зависимост от цвета, който сте избрали, и линията, която следва. Очната линия придава едновременно елегантно и драматично излъчване, но подхожда и на нежния, естествен грим, тъй като с правилния подход може да стои ненатрапчиво и стилно.

Никой не е казал, че очната линия трябва да е задължително в черно. За парти вечери с приятели спокойно може да експериментирате с по-цветни варианти за повече настроение – пробвайте със синьо, зелено, сребристо или златно.
Очна линия за изразителни очи Видове очна линия

На пазара може да откриете няколко основни вида очна линия според начина им на нанасяне. Ето ги и тях:

Очна линия тип молив – с твърда „четчица” под формата на писец. Препоръчва се на начинаещите, защото се слага по-лесно от другите видове. С нея обаче правите тънки линии. Друг недостатък е, че се изстрива по-бързо.

Течна очна линия – класическият вид с мека четка и течна консистенция. Тя е и най-трудна за нанасяне, защото изисква много прецизност и твърда ръка. При нея обаче и грешките са най-видими – коригирайте ги с напоена в мицеларен разтвор или тоалетно мляко клечка за уши.

Очна линия с четка за грим – някои използват прахообразна очна линия, която се нанася с тънка четка за грим, като леко се разнася за постигане на опушен ефект. За нея ви трябват по-професионални умения.

Как да нанасяте очната линия

Нанасянето на очната линия изисква търпение и стабилна ръка. В началото опитите няма да са толкова добри, колкото ви се иска, но с времето ще придобиете практика. Някои гримьори препоръчват първо да нанесете грима или основата, след това очната линия и накрая няколко пласта спирала, за да придобиете изразителен поглед.
Очна линия за изразителни очи

Очната линия може да нанесете по няколко начинина. Единият от тях е предварително да очертаете тънка линия в основата на горния клепач с помощта на молив за очи и след това да повторите с очната линия. Другият вариант е да започнете директно с нея като нанесете няколко точици като пунктир и накрая ги съедините. Третият вариант е да действате смело и директно да очертаете тънка линия в основата на клепача, която после да удебелите.

Имайте предвид, че на малки очи не отива дебела очна линия, но пък големите клепачи носят на по-плътна такава. Във вътрешния ъгъл на клепачите може да не слагате очна линия или да я направите изключително тънка, за да омекотите ефекта й. За по-драматично излъчване изтеглете очната линия във външния ъгъл.

Източник: rozali.com

Коментари


+ 7 = 11

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети