Публикации в | Градина

Красиви решения за вашата градина

Публикувано на 04 ноември 2013 от Vesi

Красиви решения за градината

Красиви решения за градината

Как може да обособите зеленчуковата част от двора като поставите ограда и малка дървена врата, които ще ви помогнат да го направите по красив и радващ окото начин.
Оградата би могла също да бъде дървена, а вратата може да се съчетае с красива арка. Но както може да се види, комбинацията от ниска каменната ограда и бяла дървена врата също е много ефектна.

Има различни начини да организирате самата градина, обикновено в България са популярни традиционно оформените в земята лехи. Но т. нар. високи лехи също са една добра алтернатива, която е не само ефективна, но и помага за доброто организиране и спретнатост на градината.

У нас за подпиране на по-високите зеленчукови растения, както и за увивните и пълзящите зеленчуци, обикновено се използват дървени колове, мрежи или въжета. Но тук можем да видим една много приятна идея в тази насока. Тези дървени бели структури с пирамидална форма са предвидени за няколко доматени растения. Подобни градински структури биха могли да служат за подпора и на увивни зеленчуци, цветя и храсти.

И не на последно място, обградете градината с много зелени храсти и цветя. В случая дори и самите постройки са обвити със зеленина, като е използван бързо растящия Английски бръшлян, който изисква подрязване три пъти годишно. От къщата се излиза към зеленчуковата градина през малко остъклено предверие, което би могло да служи за зимна градина през студения сезон.

Коментари


8 × 5 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети