Как да отстраните миризмата на цигари?

Публикувано на 14 януари 2014 от Vesi

Ако и вие сте от либералните домакини, които позволяват на гостите си да пушат свободно в жилището, то сигурно дни след срещата домът ви още пази миризмата на цигари. Вижте как да отстраните цигарения дим?
Как да отстраните миризмата на цигари? Един от недостатъците на цигарения дим е, че се просмуква в стените, килимите, пердетата и мебелите на жилището, като по този начин остава дълго време след гостуването на пушачите. И ако сте непушач, то най-вероятно това ухание ви дразни още повече.

Започнете като проветрите добре дома – хубаво е да направите течение и да оставите така за поне 10мин., така че свежият въздух да може да циркулира из стаите и да прогони миризмата на цигари.

След това напръскайте стените с пулверизатор, пълен с разтвор от вода и лимонов сок или от вода и бял оцет в съотношение 2:1. Килимите поръсете със сода бикарбонат и оставете така за една вечер. Содата има способността да абсорбира неприятните миризми, без да оставя следи. Сутринта пуснете прахосмукачка, за да почистите песъчинките.

Почистете и мебелите. Използвайте препарат за дърво или ги минете с леко влажна памучна кърпа, на която сте сложили малко омекотител.

За да преборите миризмата на цигари у дома по-лесно при следващо гостуване на пушач, желателно е да вземете някакви мерки преждевременно. Например запалете ароматна свещ, докато гостът ви е запалил цигара. Така пламъкът ще поеме аромата на никотин. Хубаво е обаче да избягвате по-сладникавите ухания, защото смесването им с мириса на цигари може да има обратен ефект. Най-добре заложете на свещи с цитрусов аромат.

Използвайте специален ароматизатор за пепелника – продава се в повечето магазини за домашни потреби. Ако пък не сте попадали на такъв, напоен с оцет памук върши същата работа. Някои слагат книжно тиксо на ключалката на вратата в стаята, където се пуши, за да може миризмата на цигари да не се разпространява. Други пък поставят в ъглите активен въглен.

Но най-сигурният метод за предпазване на дома от миризмата на цигари е, ако учтиво помолите гостите да пушат на балкона.

Източник: rozali.com

Коментари


2 + 5 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети