Публикации в | Здравни рецепти

Храната прилича на органите, които лекува

Публикувано на 13 ноември 2013 от Vesi

Отдавна знаем, че храната има освен засищащи и лечебни свойства. Може ли да лекуваме определени органи по вида на храната.
Храната прилича на органите, които лекува Всеки знае, че набраздената структура на ореха наподобява тази на мозъка. Орехите съдържат мастни киселини, които поддържат функцията на мозъка.

Не толкова известен факт обаче е, че сладкият картоф, наподобяващ формата на панкреаса е много силен антиоксидант. Този антиоксидант защитава панкреаса от рак, също така влияе и върху стареенето на клетките.

Стеблото на целината пък наподобява кости. Стеблото е голям източник на силикон, който дава здравина на костите. Целината, както и костите съдържа 25% натрий.

Грейпфрутът, който може да се определи като форма на женска гърда, съдържа много субстанции, наречени липоноиди. Те се съдържат в майчините клетки и в разтворите за борба с рака.

Мидите пък са опричлиени на мъжки тестиси. Те съдържат фолиева киселина и цинк, които влиаят на качеството на спермата. Също така мидите са едни от най-силните афродизизаци.

Формата на стомаха най-добре се наподобява от джинджифила. Освен че той помага при гадене, джинджифилът съдържа гингерол, който има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Червеното вино, което определено прилича на кръв помага за регулиране на кръвното налягане. Освен това, то е много богато на антиоксиданти и полифеноли. Влиае и върху нивото холестерола, който предизвиква заболяване на сърцето.

Друга храна полезна за сърцето и наподобяваща формата му, когато го разрежем е доматът. Той съдържа ликопен, който намалява риска от развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Авокадото, оприличавано като матка е много добър източник на фолиева киселина. То я предпазва от рак.

Морковите, които са много известни с ползите си за очите, а и при разрез наподобяващи окото, съдържат много витамини, антиоксиданти и бета каротин необходими за нормалната функция на човешкото око.

Източник: kulinaria.bg

Коментари


− 1 = 6

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки