Топ 3 на най-опасните породи кучета в света

Публикувано на 08 ноември 2013 от Vesi

Може да е клише да ги наричаме „най-добрият приятел на човека”, но няма по-подходящо описание на отношенията ни с тези прекрасни създания. Умни, лоялни, забавни, грижовни и игриви, кучетата са верни спътници на човек от незапомнени времена.

Представяме ви 3 от най-удивителните и опасни породи кучета в света и кое точно ги отличава от останалите. Ако искате да се грижите за такъв представител на четириногите, трябва да имате представа за темперамента му, какво е характерно за него и какво го прави уникален.
Топ 3 на най-опасните породи кучета в света
1. Доберман пинчер

С тяхната височина и компактно телосложение, тъмен цвят на козината и бдително изправени уши е лесно да се види защо се причисляват към тази категория. Статия в известен зоопортал разказва, че породата произхожда от Германия.


Като цяло, когато е опитомено, това куче е много лоялно, притежава завидна природна интелигентност и винаги е нащрек. То е вярно на стопанина си, но може да бъде агресивно към непознати. Често се случва и да влиза в съперничество с други кучета.


Това, което е специфично относно грижите за представителите на породата е, когато собствениците нямат ясна представа как да ги отглеждат и ги подлагат на насилие или пък не им отделят достатъчно време. Ако това се случи, кучето ще има деструктивно, доминиращо поведение и ще бъде изключително агресивно.
Топ 3 на най-опасните породи кучета в света
2. Ротвайлер


Знаете ли, че той е известен и като куче – касапин? Ротвайлерът се нарежда на трето място в списъка ни с най-опасни кучета. Енергичен, интелигентен и издържлив, той респектира от раз.


Това, което прави Ротвайлера опасен, както и всяко друго куче, са насилието и лошите грижи. Според експертите в известен зоопортал, ако представителите на породата не се обучават правилно още от ранна възраст, то в последствие могат да се окажат опасни и агресивни за околните. В допълнение, Ротвайлерите проявяват агресия към други кучета от техния пол.
Топ 3 на най-опасните породи кучета в света

3. Питбул

Американският питбул териер е средно на ръст, солидно сложено късокосместо куче, с добре развита и изразена мускулатура. Тази порода е както мощна, така и атлетична.


Тази порода е известна с агресивността си към други кучета, именно за това те са най-често срещана порода, когато става въпрос за бой с кучета.


Американският питбул е едно от кучетата, които се борят с противника си до смърт. Това се потвърждава и от неговата челюст, която като се затвори, може да бъде отворена само със здрав прът. Зъбите на тези кучета са два пъти по-здрави и остри от тези на всички останали четириноги.


От друга страна, тези кучета са прекрасни домашни любимци и винаги са отличавани със своята любов към децата.


Не случайно специалистите съветват притежателите на кучета да дресират правилно домашните си любимци, да ги социализират и да им обръщат повече внимание. Тогава, дори и да имате представител на гореизброените опасни породи, можете да възпитате животното подобаващо и то няма да ви създава проблеми.

Коментари


+ 3 = 11

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки