Сокът от цвекло прави чудеса

Публикувано на 16 ноември 2013 от Vesi

Цвеклото, което смятаме за обикновен продукт, е много полезно за организма. И макар нашите баби и дядовци да твърдят, че цвеклото е храна за животни, то всъщност е и една от най-полезните храни за човек, което е доказано отдавна. Сокът, изцеден от него, може да прави истински чудеса с тялото ни. Прясно изцеден, той замества енергийни напитки.
Сокът от червено цвекло прави чудеса
Фрешът от цвекло увеличава издържливостта на човек с почти 20 процента, като му позволява да остава по-дълго време физически активен и да изтърпява физически натоварвания.

Причината за това се крие във факта, че цвеклото съдържа голямо количество минерални соли, които намаляват кислородния разход на организма, като по този начин му помагат да запази енергията си.
Такъв ефект не може да бъде постигнат с никакви други средства.

Учените смятат, че сокът от цвекло може да бъде използван и от спортисти като безвреден вид допинг, който няма как да бъде забранен.

Сокът от цвекло е полезен за хора, които страдат от болести на обмяната на веществата, както и нарушения на сърдечно-съдова система и от заболявания на дихателните пътища.

Дори по време на големи физически натоварвания хората, които преди това са изпили една чаша сок от цвекло, не се сблъскват с проблем на повишено кръвно налягане. Сокът от цвекло намалява кръвното.

Източник: gotvach.bg

Коментари


4 + = 8

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети