Публикации в | Мода

Пончо вместо шал или палто

Публикувано на 03 ноември 2013 от Vesi

Пончото е традиционна дреха за гардероба на жителите на Южна Америка. Европейските дизайнери го включват в колекциите си през 60-те години на XX век.

poncho

Днешният му вариант е доста по-различен от оригинала, но е все така атрактивен и актуален.

В Мексико изработват пончото от ламска вълна. В европейските или задокеански бутици и магазини ще намерите модели от вълна, кашмир, ангора. През този сезон много актуални са моделите от вълна и кашмир.

Цветовете основно са в земната палитра на кафяво, керемиденочервено и тъмнозелено. Когато го обличате върху пола или костюм, изберете едноцветен модел без излишни украси – ресни, джобове… Ако носите пончото с по-спортни дрехи (например дънки), можете да си позволите по-весели цветове и десени.

Можете да комбинирате пончото с тесен панталон, пола (различни дължини), дори с вечерна рокля. Избягвайте да го комбинирате с широки дрехи, защото така ще придадете на фигурата „торбест“ вид.

modnye poncho-7

Неслучайно дизайнерите по цял свят обичат пончото – то е универсално. Падащият свободно плат скрива по елегантен начин някои дефекти на фигурата. Кройките са най-различни – като се започне от традиционните две парчета плат с отвор за главата по средата и се стигне до разкроените варианти или пък моделите в стил пачуърк.

Дрехата топли, без да е груба и създаваща излишен обем. Може да се носи и като по-лек или по-плътен шал.

Ефектът от красивото и елегантно пончо може да се допълни от правилно подбраните шапка и ръкавици. Ръкавиците могат да бъдат до лакътя – от кожа. Вариантът да е лак ще добави още мъничко стил и шик към външния ви вид. При ежедневните модели дизайнерите добавят и няколко джоба, ресни, колани, копчета…


Източник: rozali.com

Коментари


− 7 = 1

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети