Публикации в | Интериор

Кухни в зелено

Публикувано на 03 ноември 2013 от Vesi

Всяка зима, когато навън са се събрали на разговорка и сладки клюки снежните виелици и северните ветрове, все си повтаряме колко хубаво ще бъде веднъж да свърши този сезон и да се “хванем за зелено”!
1
Е, да, но не за годишните сезони и техния кръговрат става въпрос сега, а за едно друго изкушение в кухнята, даряващо положителни емоции и успокояващо нажежени страсти и емоции – прелестното зелено от цветовата палитра!
От древни времена, та до днес, този цвят се възприема като символ на живот, естественост и хармония.
2
Лек и ненатрапчив, той ни заобикаля със спокойствие и комфорт, внасяйки усещане за свежест и сигурност.
А и зелен цвят в интериора на кухнята е един от най-добрите варианти за създаване на атмосфера, сред която да се отпуснем след тежък работен ден или, обратното, да “презаредим батериите” и да си създадем положителни емоции.
3
Все пак, ако решите да внесете в интериора на кухнята зелени нюанси, не трябва веднага тичате до най-близкия магазин и като истински тайфун да пометете от рафтовете всичко зелено: чинии, вази, пердета и всичко друго, за което се сетите!
4
Защото при изграждане на “зелена линия” в интериора на кухнята трябва да се подхожда внимателно и нежно, за да не заприлича помещението на пъстра поразхвърляна детска площадка, в която трели извиват весели жаби!
За да се избегне тази картинка, трябва да се има предвид, че зеленото е подходящо решение или за стените, или за фасадата на кухненското обзавеждане, но не и за двете!
7
Друго също е вярно – че зелени акценти биха подхождали на кухни в почти всички други цветове от палитрата. Зеленото успешно се съчетава с черно, бяло, пастелните тонове, с топло жълто или оранжево, та дори със синьо и с кралско лилаво.
8
Но преди всичко е от особено значение цветовете да са дозирани с мярка – да не се прекалява нито с основата, нито с нейните допълнения.

Източник: jilishta.com

Коментари


2 × 2 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки