Публикации в | Диети

Етикети | , ,

Кога да ядете и спортувате през седмицата

Публикувано на 08 февруари 2014 от Vesi

Усещате ли по-тесни дънките си в понеделник сутрин? Не, не си въобразявате, защото наистина сте качили някое и друго килце, защото такъв е цикълът на теглото ви. Всеки човек губи слабо забележима част от килограмите си през работните дни и наваксва през уикенда, а може и да сложи нещо отгоре, се пише в ново изследване на университета „Корнел“.
Кога да ядете и спортувате през седмицата
Учените твърдят, че това, което различава по-слабите от по-пълните хора, е не колко са надебелели през уикенда, а колко са отслабнали през останалите дни от седмицата.

В изследването, което ще бъде публикувано този месец в сп. Obesity Facts, са взели участие 80 пълнолетни. Те са били разделени на три групи: отслабващи (регулярно свалят до 3 % от общото си тегло по време на работните дни), вариращи ( чието тегло намалява или се покачва с 1-3 % всяка седмица) и надебеляващи (които натежават допълнително с по 1 % от общото си тегло всяка седмица).

Изводите са, че субектите тежат най-малко в петък и най-много в неделя вечер или понеделник сутрин. Това е логично, тъй като през почивните дни хората се отпускат, имат време да се поглезят с хубава храна и се отдават на мързел и релакс, пише Women’s Health.

Единствено групата на надебеляващите не се подчинява на това „правило“, тъй като хората в нея могат да достигнат най-слабия или тежкия си вид във всеки ден от седмицата.

На тези, които желаят да отслабнат или да задържат едно тегло, учените предлагат следното: Вложете повече усилия за спорт и умерено хранене през работните дни. Горенето на калории и консумацията на леки и диетични храни в този период е по-ефективна, освен това ще можете да се насладите на един спокоен уикенд, без да се притеснявате, че следващия понеделник дрехите ще стоят като изгладени по тялото ви.

Източник: tialoto.bg

Коментари


+ 3 = 8

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки