Публикации в | Интериор

Етикети | ,

Дървото в интериора на дома

Публикувано на 03 ноември 2013 от Vesi

Когато един творец е достигнал съвършенство в своите творби, то за всички други не остава никаква различна алтернатива, освен да му подражават, нали?! А няма по-талантлив творец от естествената природа, на чиито произведения всички се възхищаваме всеки ден, стига само да хвърлим поглед навън през прозорците на домовете си.
wood
Именно затова все по-често обръщаме погледа си към естествените материали. Те ни зареждат с енергия и ни носят ведро настроение, когато успеем да ги интегрираме в пространството около себе си.
Влиянието на естествените материали усещаме най-силно в къщи или вили, изградени от камък и дърво.

В случаите, в които вече разполагаме с жилищни пространства, интегрирането на естествените материали може да стане по различни начини. Например, като облечем някои от стените частично или изцяло с дървена обшивка, се променя усещането ни за пространство и се създава топлина и уют.

wooden

Дървото се съчетава прекрасно с естествения камък, особено когато се търси решение за дневна с камина.
В същото време тази комбинация може да постигне актуално и модерно звучене.

kamina

Има къщи, които са изработени изцяло от дърво и тогава то се явява основният материал, участващ в екстериорните и интериорни решения.

В този случай е много съществено да се търсят контрасти – например светли стени(бор) и тъмни мебели(махагон или орех).
Текстилът (пердета, покривки или мека мебел) може да бъде в светли цветове или да се използва райе в подходяща цветова гама като акцент. Най-важното е да се подходи индивидуално към всеки конкретен интериор.

home

Могат да се търсят и традиционни решения, свързани с дървото. Това основно зависи от желанията и намеренията на всеки клиент, който иска да се докосне у дома до съвършенството на природните естествени материали.

Коментари


9 + 7 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки