5 здравни причини да носите сребърни бижута

Публикувано на 22 ноември 2013 от Vesi

5 здравни причини да носите сребърни бижутаСреброто притежава редица лечебни свойства и се ползва от човечеството от векове. Доказано е, че „живият“ метал унищожава паразитите и вирусите, предпазва от инфекциозни заболявания и удължава човешкия живот. Според една легенда именно среброто е спасило Александър Македонски от сигурна смърт – по време на един от многобройните му походи войниците му умрели от дизантерия, а той оцелял, тъй като пиел вода от сребърна чаша.

Предлагаме на вниманието ви 5 причини да носите сребърни бижута, за да сте здрави и за да се чувствате по-добре:

1. Ако страдате от високо кръвно налягане, е хубаво да носите сребърен пръстен на показалеца – той ще ви помогне при борбата с хипертонията.

2. Ако имате аритмия, преди сън сложете на кутрето си сребърен пръстен. Имайте предвид, че трябва да е гладък, без дразнещи елементи по него.

3. При изтръпване на краката се препоръчва носенето на пръстени от този метал на безименния и средния пръст.

4. Ако срадате от сърдечна недостатъчност, купете си сребърна гривна и я носете на лявата ръка – гарантираме ви, че ще се почувствате по-добре.

5. При остеохондрозата носете на двата големи пръста масивни сребърни пръстени.

Разбира се, има още десетки ползи от този метал, в които са се убедили хиляди хора.

Бонус съвети:

* Ако имате възможност, купете си сребърни прибори за хранене – те подобряват вкусовите качества на храната, като освен това регулират и киселинно-алкалния баланс в човешкия организъм.

* Пригответе си сребърна вода – дори да нямате специални сребърни електроди, сложете в съда с водата сребърно украшение и след няколко часа тя ще е готова за пиене.

Източник: prekrasna.bg

1 Коментари на публикацията

  1. ivo Коментар:

    Това за самите бижута не го знаех, но за сребърните прибори определено е вярно.

Коментари


+ 1 = 5

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки