Публикации в | Интимно

27 неща за по-добър секс

Публикувано на 13 ноември 2013 от Vesi

Ключ на вратата на спалнята? Направено. Влажен поглед? Направено. Задължителните условия за истинско и трайно удоволствие от секса са пределно прости. И все пак толкова често имаме усещането, че нещо в леглото куца… Мъдростта не е порок – дори когато става дума за сексуалния копнеж – комбинация между природния инстинкт и съзнателното удоволствие от любовта. Или поне едно от двете…
27 неща за по-добър секс Какво съветват сексолозите:

1. Всяка жена има своята безотказно действаща поза – намерете своята.
Опитвайте нови неща, комбинирайте вече опитаните, намерете алтернативен вариант, ако това би ви разнообразило – но открийте коя е успешната поза, в която винаги получавате оргазъм (когато имате нужда от такъв:-)).

2. А тази поза може да се смени с нещо друго.
Може би в младежките си години сте се радвали най-много на акробатиките или традиционните пози, но сега се стремите да изградите по-дълбока връзка с мъжа до себе си. Това, което и двамата желаете, физически и емоционално, може да се промени с времето. Обръщайте внимание на чувствата си – на това което изпитвате или не изпитвате – и се адаптирайте към новата норма.

3. Той не брои недостатъците ви.
Самата вие сте тази, която сканира тялото си – тук ви се струва, че сте малко напълняла, там – че имате гънка на грешното място. По време на сексуална възбуда мъжете изпитват такъв неврохимичен прилив, че са изцяло обладани от интоксикацията. С други думи мъжът е прекалено щастлив, за да забележи „недостатъците“ ви. Оставете тревогата за това как изглежда тялото ви да си отиде и скоро ще изпитвате същото удоволствие като мъжа.

4. Сексът в меко, чисто и комфортно легло е недооценен.
Предполага се, че трябва да искате да го правите на пода в кухнята, в тоалетната в самолета или… увиснали на полилея. Но няма нищо срамно в това да се насладите и на хубавите си чаршафи.

5. Сексуалните клишета с право са клишета: те работят!
Вземете си стая в хотел. Излезте на романтична среща. Споделете вана с много мехурчета. Запалете ароматни свещи.

6. Грешите ако си мислите, че всички останали правят повече (или по-хубав) секс от вас.
Няма „нормално“ количество, към което трябва да се стремим. Няма магическо число колко пъти да правим секс месечно, за да определим връзката си като успешна. Трябва да си отговорите само на един въпрос: Достатъчно секс ли правите според собствената си мярка?

7. Поискайте си това, което ви харесва – заслужава си неудобството.
Няма нищо срамно в това да си поискате това, което ви харесва и от което имате нужда.

8. Имате нужда от време за пренастройване.
Обърнете внимание на хората, които искат да прекарат време с вас – детето ви, клиентът в работата, майсторът, ремонтиращ кухнята. Не очаквайте да превключите веднага от служител или майка в ролята на секс-богиня без да си дадете малко време за пренастройване. Когато приключите с чиниите за вечеря, вземете си душ (сама!) или почетете книга. Или още по-добре, накарайте мъжа си да измие чиниите. След това може би ще поискате да му се отблагодарите в леглото.

9. Колкото повече секс правите, толкова повече искате.
Просто е: приятните скорошни спомени ни карат да искаме да повторим забавлението. Но и обратното често е вярно – ако твърде много време не правите секс, забравяте колко много всъщност ви харесва.

10. Мастурбирането не е само за „сухите периоди“.
Първо, мастурбирането е откровено забавно, и второ, кога е бил последният път, когато сте разочаровали себе си? Да не споменаваме факта, че по-честите оргазми ще ви карат да желаете и по-често да правите секс (вижте 9).

11. Ако се притеснявате за оргазма си, това е най-сигурният начин да го прогоните.
Когато в главата ви се върти мисъта „Не, не се приближавам… концентрирай се… той ще си помисли, че се е провалил… какво не ми е наред?“, съвсем логично не можете да се отдадете на чувствата. Фокусирайте се върху приятните физически усещания вместо върху притеснителни мисли.

12. Планираният секс може да е още по-хубав от спонтанния.
Очакването като любовна игра! Обмислете тази възможност.

13. Да, можете да му помогнете.
Докосвайте се, за да ускорите оргазма си – това не само е позволено, но и е одобрявано – особено когато мъжът ви е държал врата си в странна поза вече почти час.

14. Той не държи да знаете някакви фантастични техники.
Има много пътища до мъжкия оргазъм. Докато обръщате внимание на реакциите му, въздържате се от това да му причинявате болка (освен ако той не ви подкани) и не правите нищо със зъбите си (отново, освен ако не ви помоли), няма да чуете каквито и да е оплаквания.

15. Понякога това, което тялото ви иска по-страстно от секса е сън.
Една нощ или малко по-дълъг период почивка не означава, че връзката ви е в застой. Може да означава, че имате деца, или уморителна работа, или че имате нужда да бъдете сами за малко. Не се колебайте, починете си една вечер.

16. Понякога бъдете спонтанни.
Ако чакате да ви прищрака спонтанната нужда да му разкъсате дрехите, може да се наложи да чакате много дълго време. Но ако просто решите да го направите, тялото ще догони мисълта ви.
27 неща за по-добър секс 17. Упражненията на Кегел вършат работа.
Тези упражнения укрепват мускулите на долната част на таза като по този начин ви дават повече контрол по време на секс и правят оргазма по-интензивен. Как да ги правите: стиснете сякаш се опитвате да задържите „позива на природата“ и след това отпуснете, и повторете.

18. Противозачатъчният ви метод понякога трябва да се смени.
Трябва да премислите дали използвате най-подходящия начин за предпазване от забременяване поне няколко пъти в зрелия си живот: когато се превърнете от търсеща млада жена в съпруга, в една взаимно моногамна връзка и след това когато имате деца. Не само, че след раждането тялото се променя, но има възможност и навиците ви да са се променили и вече да не си взимате редовно противозачатъчните таблетки например.

19. Кучешката поза може да е наистина забавна.
Тази поза може да ви накара да се почувствате похотливи, а това е нещо хубаво. Просто страда от лоша реклама. Сменете името й, ако ви притеснява – нали така правят и стратезите в маркетинга.

20. Болката по време на секс не е нещо нормално.
Усещането за дискомфорт от време на време може просто да означава, че сте напрегната или не е имало достатъчна любовна игра, но, ако ви боли често, когато правите секс, отидете на лекар. Може да е нещо елементарно (като инфекция на уринарния тракт) и, ако е така, не е нужно да страдате повече.

21. Начинът, по който изглежда вагината ви, е напълно нормален.
И не, няма нужда да я видим, за да го твърдим.

22. Реквизитът е забавен.
Вибраторите, забавните пера, възглавниците в необичайни форми – всички тези неща ще ви накарат да се смеете. Което може да е възбуждащо само по себе си.

23. Сексът е начинът, по който той показва любовта си.
Това е отдавнашен проблем. Жените имат нужда да се почувстват уютно и да знаят, че са обичани, за да поискат да правят секс, а мъжете имат нужда да правят секс, за да почувстват любов и уют. Много мъже нямат отдушници за комуникация и сексът за тях е силен израз на емоции. Помнете следващия път, когато той иска да правите секс за сдобряване още преди съвсем да сте се сдобрили, че за него сексът може да е и предложение за примирие и признак за любов в едно.

24. Без значение колко много ви се иска да се гушкате или да заспите след секс, трябва да станете и да отидете до тоалетната.
Защо? За да не получите инфекция на уринарния тракт.

25. Той ще спи, когато се върнете от тоалетната.
Процесът към еякулацията на мъжа включва много мускулно напрежение. Когато моментът е отминал, мъжът се отпуска и хормоните, предизвикващи сън, се освобождават. Накратко – не зависи от него.

26. Няма проблем просто да получавате.
Помислете си как се чувствате, когато мъжът ви получава от вас желаната си доза орален секс – получавате известно удоволствие от това, нали? Не му отнемайте същата тази възможност.

27. Сексът става по-добър с възрастта.
Или с практиката, или с един партньор, или с всичко гореизброено. Бъдещето вече следва да изглежда по-светло!

Източник: zdrave.bg

Коментари


× 6 = 12

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки