Публикации в | Полезно

10 идеи как новата година да е по-добра от старата!

Публикувано на 11 януари 2016 от Vesi

Вече откъснахме последният лист от календара на 2015 година. Какво ще променим или съхраним е въпрос на личен избор, но за тези, които обичат да експериментират предлагаме 10 идеи за една по-успешна и хармонична година.

2016

1. Напиши целите си за годината
Напишете няколко цели или решения и ги преследвайте до дупка. Макар някои хора да са против новогодишнитe цели, истината е, че те са доста мотивиращ начин да промените или осъществите отдавна планувани неща, пряко свързани с начина ви на живот. Не е нужно те да са дългосрочни, можете да започнете със седмично или месечно планиране, като например: „Ще си лягам по-рано“, „Ще проявявам повече търпение“ или „Ще се храня здравословно“.

2. Опитай новости в кухнята
В днешно време почти всяка домакиня предпочита принципа – бързо, лесно, вкусно. Впуснете се в експериментиране на нови, макар и не толкова бързи и лесни рецепти. Все пак, нека не забравяме, че храната до голяма степен допринася за тонуса и здравословното ни състояние и не бива да го пренебрегваме. След натоварена седмица на работното място, отделете част от уикенда да поглезите небцето си и това на вашето семейство.

Лично пространство
Задължителна отметка в целите, които сте си начертали е време за самите вас. Прекомерната отдаденост на всичко, което не включва вас, води до монотонност и често до депресивни състояния. Открийте това, което ви зарежда с положителна енергия и действайте. Разходка в парка, уроци по танци, четене на книга или просто нещата, които обичате да правите.

Правете много снимки….на всичко!
Това е един прекрасен начин за запаметяване на спомени, неща, които след време ще си припомняте благодарение на тези снимки. Със сигурност не всичко, което сме видели остава в съзнанието ни достатъчно дълго, за това снимайте, снимайте, снимайте.

Закусвайте всяка сутрин!
Казано и доказано е, че закуската е най-важното хранене за деня. Наложете си сутрин да намерите време за закуска преди да сте изпили първото си кафе, макар и тя да състои само от плод.

Пийте повече вода
Водата хидратира кожата и регулира метаболизма. Чаша вода сутрин със закуската, в която можете да поставите резен лимон, гарантира тонус за целия ден. Опитайте се да пиете по 2 литра вода всеки ден, а резултата след месец ще озадачи дори самите вас.

Направете си дневник
Макар и изтъркано, дневникът е един чудесен начин за отърсване на събралото се напрежение и емоции. Изхвърлете всичко на лист хартия и ще се почувствате леки като перце. Напрежението в ежедневието не е нещо ново, нито нещо от което можем да избягаме, за това личният дневник е една добра алтернатива, която може да ви помогне поне временно да се скриете от настоящето.

Намерете си ново хоби
Ако вече имате хоби, не е лоша идея да се огледате за още едно такова. Всяко нещо, което ви доставя удоволствие ви гарантира по-ведро настроение и излъчване.

Разделете се с технологиите
Всеки ден намирайте начин да се разделите макар и временно с телефона, телевизора или социалната мрежа. Отдайте се на релакс, живейте в този момент и си подарете почивка от външни фактори.

Направете си кутия за спомени
Вземете кутия от обувки, аранжирайте я по свой вкус и пъхайте в нея листчета с всички преживяни емоции през годината с дати и часове. Гарантирано е, че в края на годината тези листчета ще ви донесат много усмивки и ще ви върнат в миговете на прекрасни изживявания. Към тях може да прибавяте и снимки или предмети, които ви навяват спомени за страхотни преживявания и емоции.

Коментари


2 × 8 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки