Публикации в | За детето

Пубертета при момичетата започва по-рано

Публикувано на 05 ноември 2013 от Vesi

Пубертетът при момичетата и момчетата настъпва по различно време

Помогнете на дъщеря си за по-лесно справяне с навлизането в пубертета

Помогнете на дъщеря си за по-лесно справяне с навлизането в пубертета


Проучване, проведено от американски учени, е показало, че пубертетът при момичетата започва по-рано от преди. Специалистите имат предположения, че затлъстяването може да е един от факторите, допринасящи за тези процеси, предаде АФП, цитирано от “24 часа”.

Родителите трябва да обърнат внимание на децата си и да им помогнат навлизането в този етап да стане лесно и плавно. Момичета и момчета, които не са наясно с промените настъпващи в тялото и организма им, могат да се затворят в себе си, да станат агресивни или да реагират по друг индивидуален за тях начин.
Важно е да се знае, че ранният пубертет се свързва с няколко медицински състояния, сред които спадат и увеличен риск от рак на гърдата и яйчниците, както и високо кръвно налягане, и депресия.
Проучването е показало, че днешните момичета започват да придобиват вторични полови белези на средната възраст от 9,7 години, което ще рече с четири месеца по-рано от установеното от предишно проучване, проведено през 1997 година.

Доклада от проведеното проучване е публикуван на страниците на списание „Педиатрикс”. Изводът, който е направен от американските учени е: най-явният индикатор за предстоящ ранен пубертет при момичетата от всички раси е по- високият индекс на телесното тегло.

Източник: mamita-bg.com

Коментари


+ 7 = 12

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки