Лечение с лук вместо антибиотик

Публикувано на 09 февруари 2014 от Vesi

Лукът е един от най-добрите природни антибиотици. Качествата му са известни още от древността, когато е използван като основен лекарствен продукт срещу всякакви заболявания.
Лечение с лук вместо антибиотикЛукът съдържа в себе се витамини C, A, B, K, P. Лечебните му свойства идват и от съдържанието на серни вещества и фитонциди, които убиват микробите и предпазват от разболяване. Освен за лечение, лукът се използва и като превантивна мярка срещу болести – имуностимулант.

Как да приложим лечение с лук
Консумира се пресен, защото при термична обработка, лукът губи голяма част от полезните си свойства. Използват се както луковицата, така и пресните зелени стръкове кромид или сокът от лук, в комбинация със сок от лимон, чесън, мед и други витаминозни продукти.

Памучни тампони, напоени със сок от лук са много ефикасни при хрема. Можете да си направите и капки като смесите сок от лук, лимон и физиологичен разтвор.
Лук, счукан в марля или тампон, напоен със сока му се поставят върху кожни рани, възпаления и изгаряния.

Чудесно противовъзпалително средство е спиртният разтвор от лук, който можете да приготвите сами у дома. Едро нарязана глава лук се залива със чист медицински спирт и се оставя да престои две седмици. След което се прецежда и се пие по кафена лъжичка сутрин на гладно.

Равни части сок от лук и мед се смесват и се приемат всеки ден по 1-2 супени лъжици на гладно.

Сок от лимон и сок от лук се слагат на котлона докато заврат и по този начин можете да си направите инхалация, която е полезна за дихателните пътища и кожата.

Благодарение на противовъзпалителните си свойства и съдържанието на сяра, лукът е чудесно средство срещу кожни инфекции, изгаряния, гнойни пъпки, обриви, синини, ухапвания и ужилвания от насекоми. Също така се използва за зачервено гърло, възпалени сливици, кашлица.

Редовната консумация на лук подобрява сърдечната дейност, нормализира кръвното налягане и понижава нивата на холестерол в кръвта. Лукът е много полезен и за храносмилателната система, подпомага работата на жлъчката, помага при газове и запек, но при по-чувствителен стомах може да предизвика дразнене. Смята се, че лука повишава потентността и плодовитостта, също така помага в борбата с раковите образувания.

Много разпространен е лукът и в козметиката. Той притежава избелващо действие и се използва срещу акне, лунички, старчески петна, пигменти, бръчки. Сокът от лук прави косата мека и блестяща, помага и при косопад.

Коментари


1 + 2 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки