Публикации в | Кулинарни

Какво можем да правим с ябълките

Публикувано на 04 ноември 2013 от Vesi

Най-добрият начин за съхранение на картофите през студения сезон е да ги смесим с малко ябълки. Отделяната от тях яблъчна киселина не им позволява да прораснат.

Вкусни и полезни рецепти с ябълки

Вкусни и полезни рецепти с ябълки

Руската салата може да придобие много по-приятен вкус, ако в нея се настържат на ситното ренде 1-2 кисели ябълки.

Ако печете месо на скара, можете да го покриете с тънки резенчета ябълка. Сокът, който ще се отдели от тях, ще облагороди вкуса му. Преди да го сервирате, ги отстранете.

Разрежете ябълките на две половинки, без да ги белите. Отстранете вътрешността им и ги напълнете със смес от мед, счукани орехи и малко ром. Опечете ги на фурна. Сервирайте ги декорирани със сладкарска сметана. Този чудесен десерт е особено подходящ за хора с повишена киселинност на стомаха и дванадесетопръстника.

Настържете ябълка и лук, добавете мед, като всички компоненти са равни по количество. Разбъркайте добре и вземайте по една чаена лъжичка три пъти на ден между храненията. Това средство ще ви помогне да се отървете от упоритата кашлица.

Ако ще използвате ябълките в салата и искате да запазите максимално естествения им цвят, потопете резенчетата в разтворен във вода сок от портокал или лимон, в съотношение 3 към 1.

Източник: 1001recepti.com

Коментари


− 3 = 3

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки