Щастлива коса

Публикувано на 14 ноември 2013 от Vesi

Щастливата коса е жизнена и еластична, плътна и бляскава, подхранена и хидратирана. Здрава от корена до върха. Като онази, в рекламите.
Щастлива коса Искате такава коса? Тогава полагайте пълноценни, постоянни и правилни грижи за своята и тя ще ви се отблагодари. Щастливата коса ще направи и вас щастливи.

Косата е част от вашата визия. И като към всяка част от тялото ви трябва да се отнасяте и към нея с любов. Тя не иска много, за да изглежда щастлива и жизнена. Само нужната доза вода, храна и грижи. И ако не знаете точно как да й ги осигурите, прочетете нашите съвети.

Тънката към нормална коса може да изглежда изтощена и безжизнена, без блясък и обем. За ежедневна употреба или при деликатна коса се препоръчва употребата на мек шампоан, който е съобразен с особеностите на косата и скалпа.

Косата е естестевно суха или се изсушава поради външни фактори. Тогава тя е много уязвима, защото хидролипидният слой в структурата на косъма не изпълнява ролята си на естествена бариера. В резултат изглежда дехидратирана, чуплива и трудна за разресване. От голямо значение в тези случаи е да й набавяте допълнително хидратиращи елементи за възстановяване на мекотата, блясъка и красотата й. Това може да се случи не само чрез храната и водата, които консумирате ежеднвено, но и чрез козметичните продукти, които ползвате.

Друг вариант е да правите домашни маски за суха коса, които съдържат природни продукти и подхранват косъма и скалпа по най-безвредния и ефикасен начин. Смесете 2 супени лъжици майонеза и половин лъжичка мед. Нанесете с масажиращи движения и оставете 10 – 15 минути за действие. За по-интенизвен процес нагрейте със сешоар или седнете на слънце. Изплакнете с газирана вода, след което измийте с шампоан и балсам.
Щастлива коса Ако страдате от пърхот, обърнете внимание на скалпа си. Доверявайте се само на медицинските марки или на онези специализирали се в борбата с този проблем. Формулите на тези продукти съдържат специални вещества, които убиват микроорганизмите предизвикващи пърхота и същевременно го подхранват и хидратират в дълбочина, регулирайки естественото му pH.

Ако косата ви е мазна, трябва да вземете мерки. В противен случай никога няма да имате гъстата, пухкава и блестяща грива, за която мечтаете. Първо проверете шампоана. Може би той е причина за неестетичния външен вид на косата ви. Опитайте с друг и ако няма промяна, приложете други методи.
Например си забъркайте ябълкова маска. Смесете в купа 1/3 чаша ябълков сок и ½ лъжичка ябълков оцет. Нанесете върху туко – що измитата коса за 15 минути. Изплакнете с газирана вода. Пектинът в чбълките поема излишната мазнина и оставя косата скърцащо чиста, а оцетът подсилва това действие.

Използвайте козметичните продукти разумно и правилно. Дори да купувате най – скъпите средства за грижа за косата, те няма да имат никакъв ефект, ако не знаете как да ги нанасяте. Не мислете, че много количество е по-ефективно. Първо отсипете от продукта в шепата си, разтъркайте и едва след това го нанесете на главата. Ако се налага повторете два пъти.

Когато миете косата си, използвайте върховете на пръстите си, а не ноктите. Винаги изплаквайте с хладка вода и подсушавайте съвсем леко с кърпа. Избягвайте максимално топлинните уреди, а когато ги използвате, нансяйте защитен спрей, който обгръща косъма като щит и предпзва от изгаряне.

Източник: moetodete.bg

Коментари


1 × = 9

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети