Публикации в | Мода

Топ 4 модни гафове

Публикувано на 30 ноември 2013 от Vesi

В стремежа си да изглеждат добре за празниците, жените често „залитат“ и допускат някои от най-срещаните грешки в модата. Вижте топ 4 на модните гафове и как да ги избегнете.
Топ 4 модни гафовеГрешен размер

Почти всяка жена си мечтае да облече дрехи, които са с един размер по-малки от настоящите й, за да достигне идеалните (или поне според нея) килограми. Това често води до сериозни модни гафове. Помнете, че фактът, че една дреха ви става, не означава, че това е вашият размер. Впитите дънки не стоят добре на жени с по-пищна фигура, които се оплакват от пълни бедра и любовни дръжки.

От друга страна, прекалено големият размер също може да има негативен ефект върху визията ви, защото прави фигурата безформена. Прикривайки с тях недостатъците на тялото, често скрити се оказват и неговите предимства.
9Показваш прекалено много

Един от най-срещаните модни гафове е когато една жена разкрие твърде много от тялото си. По този начин не само че лишава мъжкото въображение от работа, но и размива фокусната точка във визията, така че различни акценти от тоалета се конкурират за внимание.

Ако сте от щастливките с дълги стройни крака, подчертайте преимуществото си с къса рокля, но със затворено деколте. И обратното – в случай, че имате по-пищни форми, акцентирайте върху бюста и прикрийте задните части. Никога не комбинирайте мини пола с топ с голямо деколте – според стилистите това е една от най-големите модни грешки.
6Прекаляваш с аксесоарите

Аксесоарите са тайното оръжие на една модна икона, която иска да разнообрази едноцветния си тоалет или да акцентира върху определен детайл. Ето защо не трябва да изваждате всички бижута, които държите вкъщи, а да изберете само 2-3 аксесоара, които да са в тон с облеклото ви и да допълват цялостната визия. Когато избирате чанта и обувки, помнете, че вече не е нужно да са в един и същ цвят или от една и съща материя. Важно е обаче коланът да си пасва поне с едно от двете.
Топ 4 модни гафовеГафове при цветовете

Еклектиката навлезе убедително в модата през последните няколко сезона. Това даде повод за горещи модни находки в ежедневното облекло на жената, но и за големи модни гафове. Комбинацията на различни цветове, принтове и материи отключи разпалени дискусии на тема „къде е границата между кичозното и стилното“.

Комбинации между драматично лилаво и ярко червено, между флорален принт и животински мотиви вече не са заклеймявани като грешка в модата, а дори напротив. В случай, че все още се притеснявате дали сте направили правилният цветови подбор, следвайте някои прости правила.

Не използвайте повече от 3 различни цвят в облеклото. Избирайте цветове, които са в сходни нюанси (омбре манията не владее само маникюра). Използвайте един основен цвят за вашата визия и го подкрепете с аксесоари в ярки тонове.

Източник: rozali.com

Коментари


5 + = 12

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети