Тартан – господарят на есента

Публикувано на 04 ноември 2013 от Vesi

Тартанът, познат още като шотландско каре, се наложи като абсолютен господар в есенно-зимните тенденции за 2013г.
Преплитането на цветове и линии се превръща в универсалното решение за всеки повод. Тартанът – господарят на есента!

Тартан - шотландско каре

Тартан – шотландско каре

И до днес тартанът играе важна роля за своята родина Шотландия. В миналото шотландските кланове са използвали свой характерен десен при карето, за да се отличават. Днес тартанът не само, че се е запазил като емблема на един народ, но и все по-упорито се налага като господар на модните тенденции в световен мащаб. И ако през последните няколко години карето стоя затворено в гардеробите, чакайки дизайнерите да си спомнят за ефектния му вид, тази есен то е в своя апогей.

Хубавото на тартана е, че е практична тенденция, която задоволява нуждите на модните маниаци за всякакви поводи. В зависимост от комбинацията, на която се спрете, карето може да се използва както за по-ежедневен стил, така и за по-елегантна визия. За есен 2013 тартанът има водеща роля за гръндж течението – карирана риза, тъмни дънки, кожено яке и кубинки са един от вариантите за вашия небрежен стайлинг.

tartan

Карето през есента присъства и в нашумелия колежански стил. Тук може да избирате между секси карирана пола с едноцветна блуза и обувки с равна подметка или на дънки, карирана риза, едноцветен пуловер. Колежанският стил е идеален за слънчева разходка в парка.

Не се притеснявайте да облечете тартан и за офиса. Карирана пола тип молив в съчетание с бяла риза и черни обувки на висок ток идеално пасва на по-строгия делови стил, като едновременно поддържа елегантната линия и внася свеж акцент.

Спорен е въпросът, дали еклектичния стил е добра идея, когато говорим за тартан. Съчетанието на карирани модели в различни цветове и линии за едни изглежда ефектно, за други хаотично и безвкусно. Сигурно е обаче, че еклектиката при тартана е идеалното решение, ако държите да не останете незабелязани.

tartan166-1

Това, което е ново при тартана тази година, е изобилието от цветове и десени. Вече не се ограничаваме само до червено-черната комбинация, използват се и варианти със синьо, зелено, сиво, розово. Разнообразието при карето обяснява и неговото господство сред дрехите и аксесоарите – срещаме го при палта, блейзери, сака, костюми, поли, рокли, чанти, шалове, диадеми. Внимавайте, когато избирате панталони в такъв десен, защото карето не е особено благосклонно към по-пищни фигури и несъвършенства в тялото.

В случай, че на моменти карето ви идва в повече, тогава заложете на изчистен стил и поставате акцент с аксесоар в господстващата тенденция за есента.


Източник: rozali.com

Коментари


− 3 = 2

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети