Съвети за повече самочувствие в спалнята

Публикувано на 02 ноември 2013 от Vesi

Самочувствието в спалнята се определя от самочувствието ви в живота. И дори да не обичате да демонстрирате качествата си показно, когато вярвате в тях, хората го усещат.

intimno

За съжаление много жени губят самочувствие след няколко години съвместен живот. Дали заради възрастта, промените във външния вид или рутината, те сякаш се страхуват да се разголят – буквално и преносно.

Ако вътрешно се чувствате точно така, опитайте нашите съвети за повече самочувствие в спалнята… и извън нея.

Не се сравнявайте с другите жени

Вярата в собствените качества е ключът към сексапила и самоувереността в отношенията. Може да нямате краката на топмодел или все още да не сте възстановили теглото си от преди бременността, но със сигурност имате други уникални предимства, с които възбуждате половинката си. Демонстрирайте ги, бъдете себе си и знайте цената си.

Обличайте се секси

Може да не харесвате определени части от тялото си, но модата е толкова гъвкава, че може да се адаптира към всякакви несъвършенства. И да ги направи незабележими. А нищо не дава повече самоувереност от добрия външен вид. Просто подбирайте дрехи, които подчертават любимата част от фигурата ви и така ще се чувствате уверени през целия ден. Но залагайте на повече чувственост в стила.

Подбирайте правилно бельото си

Намерете модел, който ви лепва като втора кожа и ви кара да се чувствате наистина секси. Никой не твърди, че трябва да са непременно изрязани дантелени модели. Сатенен комбинизон, закачлива нощница или корсет с връзки също вършат работа. А ако са в черен, червен или син цвят ще сте още по-съблазнителни. Всъщност от време навреме дори можете да обувате боксерките на половинката си – много мъже считат това за особено секси.

woman

Намалете осветлението в спалнята

Правилното осветление в спалнята, а именно романтично приглушено, не само ще заглуши притесненията ви, но и точно обратното – ще ви накара да изглеждате по-млада и по-хубава. Дори любимият човек да познава идеално тялото ви, със сигурност ще ви види в нова светлина, когато лампите угаснат. Затова обмислете да монтирате няколко аплика на стената и да пръснете ароматни свещи по ъглите.

Разчупете рутината

Мъжете обичат да виждат искрица за приключения в очите на любимата си. Затова планирайте нещо по-авантюристично и необичайно за начина ви на живот – може би една нощ на палатка, сърф или скално катерене. Или просто рязка смяна в стила на обличане – високите токчета и дрехите, разкриващи повече плът са ясно послание към партньора ви за начина, по който се чувствате – секси!

Започнете да спортувате

Откъдето и да го погледнете спортът носи позитиви – укрепва мускулите и имунната ви система, прави тъканите ви по-еластични (включително в интимната област), стяга тялото ви и повишава тонуса ви. А проучванията показват, че жените които спортуват редовно, се чувстват много по-самоуверени. Дори да няма промяна във физическото ви тегло, пак ще изваете секси форми, които със сигурност ще събудят нови апетити у половинката ви.

love

Развихрете въображението си

Добре, може да ви звучи малко странно след 5 или 10 години съвместен живот, но просто трябва да преодолеете бариерите на ума си. Помислете си за всички щури, палави и дръзки неща, които бихте искали да направите с половинката си – и след това започнете да ги реализирате. Можете да почерпите идеи от интернет, от списанията, от книгите, а ако имате приятелка тип Саманта от „Сексът и градът“ – най-добре. Пуснете фантазията си на воля и не се смущавайте – и вие, и партньорът ви ще останете изненадани от потенциала й.

Научете се да почивате

Съвременната жена е винаги на педала. Балансирайки между домашните и професионални отговорности рядко й остава време за почивка. А още по-рядко си дава сметка, че й е необходима. Но освен пагубни за здравето, стресът и умората влияят на самочувствието. И единственият начин да се справите с тях е да отделяте малко време за себе си. Помолете партньора да гледа децата докато се наспите. Запишете се 1 – 2 пъти седмично на йога. Или просто отделяйте половин час преди лягане за чаша вина и гушкане. Може би постепенно интимностите ще минат по – напред в списъка със „задължения“.

Източник: moetodete.bg

Коментари


5 × 2 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки