Лесна и бърза цитрусова диета!

Публикувано на 20 ноември 2013 от Vesi

Лесна и бърза цитрусова диета!Портокали, мандарини, лимони киви или пък грейпфрут… С наближаването на зимата апетитът ни става все… по-цитрусов!

Макар че идват от най-екзотичните и горещи страни, по нашите географски ширини сме свикнали да свързваме тези плодове с прекрасни зимни изживявания като топла и уютна вечер вкъщи, празнична трапеза, горещ чай… Знаете ли обаче, че с вкусните плодове можете и да си направите страхотна диета?

Защо пък чак да е страхотна ли? Ами, много просто. Тя продължава само 2 дни, с нея можете бързо да се сбогувате с 2 излишни килограма и освен това действа енергизиращо, тонизиращо и зарежда организма с полезни витамини и фибри. Да не говорим и че е адски вкусна!

Диетата е съвсем лесна за изпълнение. Просто 48 часа не яжте нищо друго, освен цитрусови плодове. Ограничения в количествата няма, а хубавото е, че можете да ги приемате и под формата на фрешове.

С тази бърза и лесна диета, ще прочистите тялото си от натрупаните токсини, но имайте предвид, че при нея йо-йо ефектът е много вероятен. Ето защо е препоръчително да спазвате по-лек режим на хранене, след като въпросните 2 дни изтекат.

Цитрусовата диетата не се препоръчва за хора, които имат проблеми със стомаха, тъй като тя може да доведе до образуване на киселини.

Тези, които имат високо кръвно налягане, също е добре да се въздържат от нея. За тях цитрусовите плодове са с прекалено високо съдържание на захар и това може да създаде проблем с контролирането на нивата на кръвната захар в организма им.

Ако не спадате към нито една от двете категории хора обаче, смело можете да се възползвате от предимствата на цитрусовата диета! Ще видите, че само за 2 дни ще се чувствате като преродени – по-леки, по-свежи и тонизирани и пълни с енергия за приключения!

Източник: beu.bg

Коментари


7 − = 3

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки