Публикации в | Красота

Как да се гримирате, ако имате мазна кожа?

Публикувано на 20 ноември 2013 от Vesi

Как да се гримирате, ако имате мазна кожа?Дами, всяка една от нас си има своите малки тайни, които правят гримa й великолепен. Но ако имате по-мазна или по-суха кожа, трябва да използвате правилните техники и продукти, за да имате съвършен грим през целия ден. Вижте какви съвети дават световните топ гримьори за жени с мазна кожа.
>br/>Подготви кожата за гримиране. Измий лицето си с гел за мазна кожа, след това постави лек крем от същата серия. Това има много голямо значение, защото неправилната подготовка за грима е основната причина за по-обилното омазняване.

Основа за грим на клепачите. Тя няма да позволи сенките ти или молива да се размажат, защото ще елиминира омазняването. Важно е да избягваш всички гримове със съдържание на масла.

Не наслоявай продукти върху лицето си. Най-лесният начин да не го правиш, е да избираш декоративна козметика, която има повече от една функция. Например можеш да пробваш сух фондьотен със SPF20. Така ще спестиш мазния слънцезащитен крем, а кожата ти ще бъде предпазена от вредните лъчи на слънцето.

Използвай пудра. Избери подходящ за теб цвят и тип. Няма да сбъркаш ако купиш минерална пудра, защото тя предпазва порите от запушване, като същевременно премахва лъщенето и придава на кожата свеж вид.

Матиращият руж е прекрасен продукт за жени с мазна кожа. Той ще придаде цвят на лицето, без да го направи мазно. Текстурата му е лека и неутежняваща кожата.

Източник: beu.bg

Коментари


5 + 6 =

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети