Публикации в | Семейство

Идеи за весел есенен уикенд

Публикувано на 03 ноември 2013 от Vesi

Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos

Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos

Пикник в парка или извън града

С любимия или със семейството – домашно приготвените кюфтенца, панираните чушки, пълнени със сирене и задушените в масло картофки се услаждат десеторно повече под клоните на обагрените в злато дървета. Няколко узрели медени круши, а защо не и нещо шоколадово, са прекрасен десерт и завършек на есенния пир сред природата.

„Фото-сафари“ сред планинските поляни и гори

Тръгнали с децата – всички закичени с фотоапарати, камери или мобилни телефони, на лов за красиви гледки, ще изживеем вълненията от близостта и досега до съвършенството на природните творения.

cap

Красотата на едно само позлатено от есента кленово листо е достатъчно, за да ни трогне. Снимка на малката рунтавелка, стиснала в лапички големия жълъд, или на ушите на зайко, подали се зад шипковия храст, ще бъдат дълго време повод за гордост и хвалби от страна на малките фото-ловци.

Посетете някое свято място

Има толкова много манастири в България и всеки един от тях носи своя неповторим чар и обаяние. Светостта на тези места, лечебната сила на изворите, досега до чудотворните икони ще ви изпълнят с духовно спокойствие, умиротворение и вътрешна хармония. За да не се чудите към кой манастир да поемете, като пример ви препоръчваме Гложенския манастир „Св. Георги Победоносец“. Кацнал на непристъпна скала в недрата на Тетевенския балкан, той от векове освещава и очарова всеки гост, прекрачил прага му и оставя в сърцето му светла следа.

fishing

Идете за риба

Риболовният сезон е в разгара си. Организирайте семеен риболов и се насладете на живописната приказка край реката. По-хладните есенни температури на водата благоприятстват улова на по-едри речни риби. Умните рибари обаче, не забравят кошницата с неделния обяд и лакомствата за децата.

Забавлявайте се културно ;)

Какво? Навън вали? Есен е, разбираемо. А на вас така ви се излизаше, нали? Ние имаме решение. Забравете за телевизора и компютъра. Драснете една очна линия, отскубнете любимия от спортния канал, и бегом към… киносалона, в който се върти най-новото хитово заглавие. И това не е всичко – заведете децата на куклен театър или мюзикъл, посетете с приятели забавен спектакъл, на който ще се смеете с пълно гърло.

Източник: ladyzone.bg

Коментари


− 6 = 1

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки