Диета „О, Боже мой!“ – минус 10 кг.

Публикувано на 30 ноември 2013 от Vesi

Диетата „6 седмици до: О, Боже мой! Станете по-слаби от всичките си приятели“ обещава сваляне на 10 килограма без йо-йо ефект. Спазването на „О, Боже мой!“ е лесно – без гладуване и с час упражнения на ден.
Диета „О, Боже мой!“ - минус 10 кг.5 основни принципа:
Диетата „О, Боже мой“ има 5 основни принципа. Авторът на диетата, актьорът и фитнес инструктор, Пол Кана съветва да си ги повтаряте постоянно, докато се придържате към режима, за да не губите мотивация.

1. Отслабнете
2. Тонизирайте се
3. Намалете обиколката на бедрата
4. Приберете корема
5. Грижете се за кожата, косата и ноктите си, за да изглеждате добре


Без закуска
Диетата „О, Боже мой!“ не включва закуска. Пол Кана препоръчва да правите упражнения на празен стомах. Това ще накара организма ви да използва складираната енергия и следователно ще помогне за топенето на килограмите.

Тренировка:
Важно е да тренирате между 30 минути и цял час всяка сутрин на гладно. Тренировките в диетата „О, Боже мой!“ са най-важният аспект. Пол Кана ги смята за задължителни, за да не сваляте от мускулната маса.

Студен душ:
Част от диетата „О, Боже мой!“ е студеният душ. Студената вода активира организма. В стремежа си да се затопли, тялото отделя енергия и така изгаря калории. Студеният душ не е задължителен при „О, Боже мой!“, но е начин за по-ефективно топене на килограмите.

Препоръчителни храни и напитки:
Черното кафе е задължително в диетата „О, Боже мой“. Според Пол Кана кофеинът стимулира нервната система и организмът гори калориите по-бързо. Диетата „О, Боже мой!“ включва до 2 чаши черно неподсладено кафе сутрин на гладно. Ето какво още можете да похапвате, докато правите диетата „О, Боже мой“:

зелени листни зеленчуци
бяло пилешко месо
телешко месо
риба
ядки
фасул
леща
кафяв ориз


Според Пол Кана една диета е ефективна, когато се яде 3 пъти дневно, но стабилно, вместо по-често на по-малки порции. „О, Боже мой!“ включва 3 хранения – обяд, следобед и рано вечерта. Тези 3 хранения трябва да са засищащи, но не претъпкващи. Важно е след като станете от масата да не сте гладни.

Забранени храни и напитки:
Диетата не позволява да ядете плодове в големи количества. Фруктозата, по-известна като плодова захар. Тялото обработва тази захар по различен начин, който води до стимулиране на хормоните на апетита. Това ви кара да се чувствате по-гладни. По същата причина трябва да избягвате и плодовите сокове, и фрешовете. Не ги изключвайте изцяло от менюто си, но ги сведете до минимум.

Плюсове на „О, Боже мой“:

- Физическите упражнения са сигурен начин, че няма да загубите от мускулната маса
- Диетата не включва гладуване, което я прави по-лесна за спазване
- Плавното сваляне на килограмите намалява вероятността от йо-йо ефект.

Минуси на „О, Боже мой“:

- Диетата среща много противници заради изключването на плодовете от менюто. Мнозина смятат, че това може да доведе до отслабване на организма.
- Спорно е доколко има ефект от студените душове.

Източник: rozali.com

Коментари


− 1 = 6

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки