Публикации в | За детето

Да възстановим режима на децата си след празници

Публикувано на 03 януари 2014 от Vesi

Подбрали сме няколко съвета за това как да възстановим режима на децата си след дългите коледно-новогодишни празници.
Как да възстановим режима на детето си след празницитеНяма защо да чакате няколко дни, за да възстановите режима на децата си. Бъдете готови за недоволство и съпротивление и се заредете с търпение.

Ако събудите детето си 5-10 минути по-рано от обикновено, вероятно ще срещнете неодобрение и раздразнителност, но пък ще ви спечели време и изнервящо сутрешно бързане.

Оставете щорите вдигнати още от вечерта. Светлината в стаята ще помогне на детето да се разсъни по-бързо и ще го зареди с енергия.

По време на вечеря, обявете програмата за следващия ден. Подгответе детето си, че сутринта ще стане по-рано, така ще си спестите поне част от сутрешното недоволство.

Въведете поетапност. Пригответе дрехите, чантата и закуската от вечерта, за да си спестите лутането и бързането на сутринта.

Овладейте хаоса. Бъдете сигурни, че ще има моменти на пълна лудница, но не позволявайте това да ви стресира просто защото изведнъж това заменя спокойните сутрини през ваканцията. Много малко хора се връщат към задълженията си с радост, за това очаквайте нацупени физиономии, и бъдете подготвена да посрещнете ситуацията позитивно.

Коментари


9 − = 7

Advertise Here
Advertise Here
Лекарски препоръки и съвети

Връзки